Grand Danios

Målsättningen med mitt avelsarbete på blå och svart Grand Danois är att avla på hundar där bägge föräldrarna är höftledsröntgade utan anmärkning och med en bra hjärtstatus.

Ej para hundar med nära släktskap eller med medicinska problem utan arbeta för ett avelsarbete som ger friska och sunda hundar. Ett bra temperament på en stor ras som GD är mycket viktigt.

En blå GD skall vara blå och paras med en blå eller svart med blå anlag, inslag av gult, tigrerat eller harlekin i de närmaste generationerna i stamtavla får ej förekomma. Eftersträvar så lite vitt som möjligt, godtagbart en mindre bröstfläck och något vit tå.

I vilket hem passar en GD?

Att en GD-valp skall växa upp i en storstad i en liten lägenhet med trappor är inte någon bra uppväxt för en valp. Före ett års ålder skall den ej motioneras och ej heller springa i trappor, utan röra sig i sin egen takt. När en valp skall göra sina behov är det bråttom och att då bo i en lägenhet med trappor eller hiss medför stora problem. Det är ej heller så lätt att bära en valp på 30-40 kilo. En fullvuxen GD väger mellan 60 – 80 kilo.

GD trivs bäst på landet där den kan röra sig fritt och hjälpa till med att passa huset. Därför säljer jag INTE en GD till någon som bor i lägenhet utan trädgård.